SKÓT JUHÁSZ

 

Fajtaspecifikus nyakörv ajánló SKÓT JUHÁSZ kutyák részére

  • ÁLTALÁNOS NYAKÖRV MÉRETE: M1, M2
  • NYAKÖRV SZÉLESSÉGE: 2.5 CM, 3 CM
MINTA AJÁNLATUNK:


Az összes mintát ITT TALÁLOD

 
FAJTALEÍRÁS:

A hosszú szőrű skót juhász kutya nagyon intelligens fajta. Bárkinek ajánlható aki nem egy tipikus örző-védő kutyát szeretne maga mellé. Ez tőle idegen. Nagyon emberközpontú, igényli az állandó kontaktot. Szereti a családját és a gyerekeket is. A fajtára jellemző hogy imád dolgozni, barátságos, vidám és tele van energiával. 

Skóciából származik, ahol nem a nemes emberek kedvelt fajtája volt, hanem inkább a szegényebb sorsú emberek hűséges segítője volt a birka nyájak terelésében. Az emberek hamar felismerték könnyen tanulását és kitűnő alkalmazkodó képességét és ahogy a gyapjúkereskedelem nőtt úgy lettek a kutyák is elengedhetetlen kísérői a nyájaknak. Szépen fokozatosan formálódott át a fajta külleme is. Fontos volt a mozgékonyság az izmos testfelépítés és az intellektus.

Szőrzete heti ápolás igényel. Nem kell mindennap fésülni, de hetente legalább egyszer neki kell veselkedni. Szőrzete két részből áll. A felső réteg egy durvább fedő szőr, ez alatt pedig egy puhább aljszőr található.www.bol-dog.com  
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.