Nyakörvválasztási Segítség - 2 egyszerű lépésben

1. Méretezés XS - XL, azaz a hossz:

A megfelelő nyakörv hosszának kiválasztásához szükséged lesz egy mérőszalagra (vagy pl. egy zsinórra, amit mérés után odatehetsz egy vonalzóhoz). Ha megvan a kutyusod nyakkerülete, akkor már egyszerű beazonosítanod a számára ideális nyakörv méretet XS2 és XL1 között.


2. Nyakörv méret kiválasztása

 

3. Javasolt szélességek és típusok a fent kiválasztott mérethez"Vészhelyzet" esetére - avagy mit tegyünk ha nincs lehetőséged lemérni a kutyus nyakát:

Néhány kutyafajta tipikus nyakörv mérete viszonyítási alapként:

- Néhány egyéb tapasztalati tanács és hasznos javaslat:

 "XS2" CSATOS nyakörv esetén 90% -ban a 2 cm szélesség a megfelelő méret.
Kifejezetten hosszú nyakú kutyusoknak jó a 2.5 cm szélesség. 3 cm széleset nem készítünk ebben a méretben CSATOS típusból, mert nem lesz jó! Minden más típusból választhatsz szélesebbet.


 "S" CSATOS nyakörv esetében a 2.5 cm szélesség, ami 90% -ban jó a kutyákra.
Ennél lehet keskenyebb, szélesebbet egyeztetés után készítünk. Minden más típusból bátran választhatod a 3 cm szélességet


 A Fojtó nyakörv, nem igazi fojtó, hanem úgynevezett félfojtó!
A fojtás minimalizálható az állító segítségével. Praktikus a hosszú szőrnél, mert könnyebben megtalálod a D karikát ha pórázra szeretnéd venni a kutyádat. Illetve az ijedős, szabadulós kutyusoknál.


 Bebújós nyakörvet azoknak ajánljuk, akinek kutyusa bírja hogy a fején minden nap reggel és este átbújtatnak valamit. Vagy egyáltalán nem szeretné levenni kutyusáról a nyakörvet. Célszerű lehet még ez a típus a notorikus nyakörv elvesztő ebek számára is :) 
 

www.bol-dog.com  
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.