Nyakörvválasztási Segítség - 2 egyszerű lépésben

1. Méretezés XS - XL, azaz a hossz:

A megfelelő nyakörv hosszának kiválasztásához szükséged lesz egy mérőszalagra (vagy pl. egy zsinórra, amit mérés után odatehetsz egy vonalzóhoz). Ha megvan a kutyusod nyakkerülete, akkor már egyszerű beazonosítanod a számára ideális nyakörv méretet XS2 és XL1 között.


2. Nyakörv méret kiválasztása

 

3. Javasolt szélességek és típusok a fent kiválasztott mérethez


 Néhány egyéb tapasztalati tanács és hasznos javaslat:

 "XS2" CSATOS nyakörv esetén 90% -ban a 2 cm szélesség a megfelelő méret.
Kifejezetten hosszú nyakú vagy nagy szőrű kutyusoknak jó a 2.5 cm szélesség. 3 cm széleset nem készítünk ebben a méretben CSATOS típusból. A hatalmas csat nem esztétikus a pici nyakon! Minden más típusból választhatsz szélesebbet.


 "S" CSATOS nyakörv esetében a 2.5 cm szélesség, ami 90% -ban jó a kutyákra. De ennél a méretnél nagy a szórás. Sokan kérik a vékonyabb 2 centiset de egyre többen választják a kicsit robosztusabb 3 cm szélességet is.

 A Fojtó nyakörv, nem igazi fojtó, hanem úgynevezett félfojtó!
A fojtás minimalizálható az állító segítségével. Praktikus a hosszú szőrnél, mert könnyebben megtalálod a D karikát ha pórázra szeretnéd venni a kutyádat. Illetve az ijedős, szabadulós kutyusoknál hasznos ez a típus. 


 Bebújós nyakörvet azoknak ajánljuk, akinek kutyusa bírja hogy a fején minden nap reggel és este átbújtatnak valamit. Vagy egyáltalán nem szeretné levenni kutyusáról a nyakörvet. Célszerű lehet még ez a típus a notorikus nyakörv elvesztő ebek számára is :) 
 

www.bol-dog.com  
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.