PÓRÁZ TÍPUSOK

Általános jellemzők:
A póráz egy szuper kiegészítő a nyakörv mellé. Vagy ha hámot hord a kutyusod, önmagában is meg tudod vásárolni. Több hosszúság közül választhatsz. A logó alatt kis zseb található, amire könnyen rá tudod akasztani a zacsitartódat. A póráz egyik végén erős fém karabiner található, a másik végén a kézfogónál, pedig egy hegesztett karika, melynek segítségével össze tudod kapcsolni magadon a pórázt, ha el van engedve a kutyusod.

1. CSAK KÉZFOGÓNÁL MINTÁS 
Kézfogó résznél van a minta, a póráz többi része egyszínű, mely szépen harmonizál a minta színével.2. VÉGIG MINTÁS
A póráz egyik oldalán a kiválasztott minta fut teljes hosszában, a másik oldala egyszínű, mely szépen harmonizál a minta színével.3. VÉGIG MINTÁS, KIKÉPZŐ
Igy is ismerheted: osztott póráz, dupla póráz, oktató póráz.
Ennek a típusnak állítható a hosszúsága a végén lévő két karabiner és a fém karikák segítségével. Az egyik oldala a kiválasztott mintával díszített a másik oldala egyszínű, ami szépen harmonizál a mintával A póráz közkedvelt hossza 200 cm és ezt lehet rövidíteni a "vissza csatolásokkal".
200 cm kiképző póráz röviditései: 175 cm, 130 cm, 105 cm
150 cm kiképző póráz röviditései: 130 cm, 105 cm. 80 cm

Ez a típusú póráz OSZTOTT PÓRÁZként is kiváló. A kicsi karabinert át kell bújtatni a karikán és máris rá lehet csatolni a kutyákat a 2 szárra.  Bővebb infót ITT TALÁLSZPár tapasztalati tanács és javaslat:

- 2 méteres póráz akkor célszerű, ha kiképzőt rendelsz, máskülönben a 150 és 120 cm hosszúság a legkényelmesebb. Miért? Mert a 2 méteres póráz, ha a kutyád megáll vagy melletted halad, le fog érni a földre és folyamatosan a kezedre kell csavarni a felesleget.

- A végig mintás póráz az, amelyiknél a póráz egyik oldala végig van díszítve :) A Kézfogónál mintás az, melynél csak a kézfogónál van a díszítés!! 

- Kiképző póráz hivatalos hossza 2 méter, ha ennél rövidebbet rendelsz, mindig rá fogok kérdezni, hogy miért :) Ha kistestű kutyusnak rendelsz kiképző pórázt javaslom a 2 cm szélességet, mert a póráz nehéz a sok fémkellék miatt, ezért a kutyusod nyakára is több súly rakódik. 

- A pórázok kézfogó részébe nem teszünk puha borítást, mert a heveder, amivel dolgozunk nagyon puha, ezért nem fogja vágni a tenyeredet!


 

www.bol-dog.com  
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.