NYAKÖRV TÍPUSOK

Általános jellemzők:
Színes, vidám, bohókás nyakörvek, melyek felpezsdítik a hétköznapokat! Akár lány kutyusod van, akár fiú, biztos találsz az egyéniségéhez passzoló nyakörvet.
A Bol-Dog kutyanyakörvek válogatott magas minőségű alapanyagokból készülnek. A fém részek hegesztettek, a csat kifejezetten strapabíró mely, katonai felhasználásra szánt nagy strapabírású műanyagból készül. A nyakörv szalag díszítése a mi ötleteink, terveink és elképzeléseink alapján gyártódnak. A minták egy erős hevederre kerülnek. Ez adja a nyakörv alapját, tartását. A nyakörvek moshatók alacsony hőfokon (ajánlott mosózsákban a fémek miatt) vagy meleg szappanos vízben öblíthetők.


MŰANYAG CSATOS
Leggyakrabban használt és a legkedveltebb nyakörv típus. Egyszerű a feladása és a levétele a csat segítségével. A csúszóval lehet beállítani a megfelelő nyakörv méretet a kutyuson. Ha növésben van, akkor fontos a megfelelő méret választás, hogy utána lehessen bővebbre állítani a nyakörvet. A műanyag csat minőségi, erős, hajlított típus, kifejezetten kutyákra tervezve. A D karika is hegesztett, tehát erős.BEBÚJÓS
Ez a típus nem kapcsolódik szét, nem tud leesni a kutyus nyakáról, mert nem tud szétnyílni. A kutyus fején át kell bújtatni és az állító segítségével ráigazítani a szorosságot. Méret választáskor, vedd figyelembe hogy a kutyus feje szélesebb, mint a nyaka, ezért nem árt lemérni a fejének legszélesebb pontját, hogy biztos jó legyen rá a kiválasztott méret. Kis és közepes testű rövid szőrű kutyusoknak ajánlom, akik nem húznak, rángatnak.


FOJTÓ (fél-fojtó)
De hívhatjuk fél-fojtónak is, mert az állító segítségével a fojtás mértékét tudod állítani. Ezen is át kell bújtatni a kutyus fejét. Szétnyílni ez a nyakörv sem tud. Közepes és nagytestű kutyusoknak ajánlom szélesebb kivitelben. Illetve félősebb, nyakörvből kibújós szabaduló művészeknek, művésznőknek. Használat közben, ha a kutyus szabadon rohangál, a nyakörv lazán helyezkedik el a nyakán, de ha pórázra veszed és húz, akkor a nyakörv megfeszül.


5 CM SZÉLES 
Az 5 cm széles nyakörvet főleg AGÁR kutyusoknak javasoljuk. Strabapíró, erős, kényelmes puha anyagból készül. M1 mérettől készítünk CSATOS fazont!! Az ennél kisebb (XS2, S1, S2) 5 centis nyakörvek  optimális típusa a bebújós fazon (képen).
agár nyakörv