MOPSZ

 

Fajtaspecifikus nyakörv és hám ajánló CSIVAVA kutyák részére

  • FAJTA ÁLTALÁNOS NYAKÖRV MÉRETE: M1, M2
  • NYAKÖRV TÍPUSA: MŰANYAG CSATOS
  • NYAKÖRV SZÉLESSÉGE: 2.5 CM
  • HÁM MÉRETE: M
MINTA AJÁNLATUNK:Az összes mintát ITT TALÁLOD


FAJTALEÍRÁS:

Kistermetű, lapos fejű, rövid orrú kutyusokat már időszámításunk elött is tenyésztettek Kínában. Az uralkodók kedvelt társai voltak a palotákban. A 16. században a kereskedelem révén az európai kereskedők hamar felismerték az üzleti lehetőséget a kiskutyákban, így jutott el a mopsz nyugatra. Európában is a nemes emberek kedvelt kutyafajtája lett bohókás külleme miatt.

A mopsz külleme megtévesztő lehet azok számára akik nem ismerik a fajtát. Kidülledt szemei, zsémbes arckifejezését látva gondolhatnánk, hogy ő egy barátságtalan kutyus, de ez nem így van. A mopsz játékos, vidám, mozgékony fajta. Mindezek mellett nyugodt és hűséges követője a gazdájának. Szereti ha emberek veszik körbe, gyerekekkel is barátságos. Sosem agresszív.

A tenyésztési kritériumoknak való megfelelés miatt és a tenyésztők állhatatos küzdelme ellenére is még mindig előfordulnak fajtaspecifikus betegségek. Légzési nehézség, szaruhártya gyulladás. Rendszeres ápolása ajánlott főleg a háti redőknél illetve a szemek és fülek tisztán tartására is ügyelni kell.


 


www.bol-dog.com  
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.